Mégse

Szövetségi találkozó

Az elmúlt másfél évben Magyarországon megszületett egy gondolat, amely a Funkcionális edzések Országos érdekképviseletének vízióját teremtette meg. Első körben 2018-ban a Világ Erősember Szövetséggel (WSF) kezdődtek meg a tárgyalások, melynek...

Hírek

Az elmúlt másfél évben Magyarországon megszületett egy gondolat, amely a Funkcionális edzések Országos érdekképviseletének vízióját teremtette meg.

Első körben 2018-ban a Világ Erősember Szövetséggel (WSF) kezdődtek meg a tárgyalások, melynek eredményeként a Fitparádén (2018.10.13.) megrendezésre került a „Strong Challenge” elnevezésű páros viadal. Melyre a Világszövetség elnöke is eljött. Hosszú távon ez a vonal terméketlennek bizonyult, mivel az álláspontokat nem sikerült összehangolni, de annyi eredménye mindenképp volt, hogy sokak egy asztalhoz ültek, hogy közösen álmodozzanak a Funkcionális Sportok jövőjéről.

Az év végén egymástól függetlenül többen is felfigyeltek a nagyon fiatal, de annál energikusabb International Functional Fitness Federation (iF3) munkájára. 2019 januárjában pedig megtettük az első lépéseket, felvettük a kapcsolatot a nemzetközi szövetséggel, hogy érdeklődjünk a csatlakozás feltételeiről.
Az első bátortalan lépések után, már sokkal lelkesebben kezdtük el a teljes magyar funkcionális sportéletben prominens személyiségekkel felvenni a kapcsolatot, hogy a magyarországi szövetség széleskörű együttműködés eredményeként jöhessen létre.
Hosszú hónapok munkájával két eredményes mérföldkövet sikerült elérni.
– Szeptember 7. szombaton, először Magyarországon a Funkcionális Edzés legnagyobb koponyái egy helyen, egy időben egész napos konferencia keretein belül egyesítik az elmúlt években felhalmozódott tudást. Itt mindenkinek lehetőséget adtunk, hogy jelentkezzen a kezdeményezéshez és képviselje álláspontját, hiszen a pályázati felhívás megtörtént. Olyan személyek állnak egymás mellé, mint Pozsonyi Zsolt, Lakatos Péter, Tanos Bálint vagy Lukasz Trzaskoma.
https://www.facebook.com/events/1171073283080180/

– Mindezzel párhuzamosan Július 9. megrendezésre került az első szövetségi találkozó, ahol a hazai CrossFit élet és a Funkcionális Edzés egyes képviselői egyeztettek az elképzelésekről. Jelen voltak: Radnai Tamás, Szántó Sándor, Patakfalvi Dániel, Matics Zsófi, Pálinkás Gergely, Plesó Tamás, Hosszú Szilárd, Nyárasdi Zsolt, Bálint Nándor, Fülöp Ákos.
A négy órás megbeszélés eredményeként elmondható, hogy a hazai funkcionális edzés szövetségnek feladatai közé tartozik a Magyar Válogatott eredményes nemzetközi szereplésének elősegítése és támogatása, illetve egy széleskörű szabadidősport bázis kialakítása és fejlesztése. Kiemelt tevékenységi kör mindezek mellett, a szakma védelme, edzők továbbképzése, támogatása és mentorálása. A vízió középpontjában egy olyan rendszer elképzelése jelent meg, amely képes a fenntartható fejlődésre és gazdaságos működésre.
A megbeszélés végén örömmel a szívünkben álltunk fel a tárgyalóasztaltól bízva az összefogásban. Két év után először láttuk magunk előtt a széleskörű együttműködés, a CrossFit és a Funkcionális edzés ellentétének feloldásának lehetőségét.
A Crossfit élet képviselői csupán másfél hónap türelmet kértek tőlünk, a Funkcionális Edzés képviselőitől, hogy a CF oldalon szervezkedhessenek, tervezhessenek, potenciális partnereket gyűjthessenek.
Sajnálatos módon másfél hónappal később, augusztus közepén, a második találkozón egy nagy pofonba futottunk.
A megbeszélés első percében a CF képviselői egyértelműen kinyilatkoztatták a teljes CrossFit közösség nevében, nem kérnek a Funkcionális edzés közösségének munkájából, támogatásából. Nem kérnek az összefogásból. Ők maguk más víziót, irányvonalat látnak a kezdeményezésbe Önkényesen úgy döntöttek a Magyar Funkcionális Fitness Szövetség megalapításának joga csak Őket, a CrossFittereket illetheti.

Ameddig minket várattak addig, felvették a kapcsolatot a világszövetség elnökével és a minket lejáratva magukat tüntették fel jó színben. Ezzel kiharcolva a iF3 támogatását. Elhitetve a közösséggel, hogy a szövetség csak őket támogatja.

De a fogaskerekek nem állhattak már le. A jegyek megvoltak Malmőbe, a honlap Béta verziója elkészült, a nemzetközi szövetség pedig várta a Magyar delegációt.

A folytatást pedig már ismeritek, vagy kattintsatok a lentebbi linkre.
https://hf3.hu/helyzetjelentes-malmobol/