Mégse

International Functional Fitness Federation – Conference 2019

Kapcsoljuk Malmöt!   Az iF3 csatlakozás kapcsán Hosszú Szilárd és Bálint Nándor képviseli Magyarországot a nemzetközi konferencián. A világbajnokság és a konferencia eseményéről folyamatosan igyekszünk tudósítani titeket, hétfőn pedig egy...

Hírek

Kapcsoljuk Malmöt!

 

Az iF3 csatlakozás kapcsán Hosszú Szilárd és Bálint Nándor képviseli Magyarországot a nemzetközi konferencián.

A világbajnokság és a konferencia eseményéről folyamatosan igyekszünk tudósítani titeket, hétfőn pedig egy nagy összefoglalóval jövünk majd.

 

Lássuk, mik történtek a konferencia első két napján:

A szerdai nap összefoglalója

 

A nemzetközi rendezvény egy hivatalos megnyitóval indult, melyet az esemény rangjához méltó körítéssel és nagyon sok mosolygós sportdiplomata optimista üdvözlése tett emlékezetessé. Azonban üdítő volt átélni, hogy a hangulat nem formális volt, hanem sokkal inkább közvetlen. Lendületet is tudtunk meríteni a hosszúnak ígérkező naphoz, ugyanis nagyon sokan érdeklődtek felőlünk és egyben üdvözölték a részvételünket.

Azonban a szervezők igyekeztek mielőbb a lényegre térni. Nagyon sok téma volt terítéken és bele is vágtunk azonnal a közepébe: az éves költségvetés ismertetésével kezdtünk. Ez persze jelzésértékű szándék is volt egyben, hiszen a szövetség nyílt kártyákkal játszik és az átláthatóság nagyon fontos sarokpont.

Hogyha már a száraz tényeknél jártunk, akkor iF3 ígéretet tett arra, hogy az oldalára az év végéig folyamatosan tölti fel a policy-t, hogy mindenki számára egyértelmű és hozzáférhető legyen minden kívánt információ.

Ezt követően nem szusszantunk, de mégis üdítőbb téma következett mindenki számára. Talán az egyik legfontosabb a szövetség célkitűzéseit ismerve: bemutatkozott Mike Miller. Ő nem más, mint aki a rögbi-sportban dolgozott évekig az olimpiai tagság kiérdemléséig. Mike összefoglalta, hogy miként érhető el a 2028-ás olimpia a szövetség számára ( ide kapcsolódóan érdemes ezt a cikket átfutni: https://www.msn.com/…/could-functional-fitness-t…/ar-AAFfFsm ), miket kell teljesíteni és mely út lehet üdvözítő.

Egy rövidebb szünetet követően még mindig Mike Millernél volt a vezetés: kerekasztal beszélgetések kezdődtek arról, hogy mi a nemzeti szövetségek feladata. Szó esett a legfontosabb szövetségi kérdésekről, melyek nélkül nem lehetnek megfelelő alapok: ilyen az oktatás és a nemzeti versenyrendszer felállítása. Szó esett arról, hogy hogyan tud segíteni az iF3 a célok elérésében az egyes nemzeti szövetségeknek, illetve arról, hogy milyen egyéb partnerekre lehet szükség és ők hogyan tudnak segíteni az egységes célok elérésében.

Mi egyébként Kanadával, Csehországgal és Ausztráliával kerültünk 1 asztalhoz a beszélgetés során és partnereink sok érdekes dologra felhívták a figyelmünket. Fárasztó, de roppant eredményes volt ez a része az eseménynek. Üdítő volt megtapasztalni, hogy a megbeszélés eredményeképpen az összes asztal az egységes képzés mellett kampányolt, széthúzás nélkül. Így, összefogással valóban nagy eséllyel lehet eredményeket elérni.

Azonban még nem volt vége a napnak: egy gyors bemutatkozó kör következett. Itt kiemelkedett Oroszország ahol a profizmusuk példaértékkel bírt: sikerült kiharcolniuk, hogy hazájukban a „functional training” hivatalos sport legyen. Ez nem kis eredmény, azonban mindenképpen ez az az út, mely üdvözítő és egyben elkerülhetetlen a fejlődéshez.

Mielőtt azonban véget ért volna a szerdai nap, egy szituációs játék kezdődött, mely kicsit a hangulatot is feldobta és lendületet adott mindneki számára: három percben kellett promottálni a sportágunkat. A példa szituáció frappánsan egy liftben játszódó történet volt, ahol összefutsz egy riporterrel és rohanva kell a sportot bemutatni. Gyorsan kell a lényeget és a legfontosabb pontokat megragadni, hiszen egységes cél az irányzat megkülönböztetése és felemelése. Itt pedig el is érkeztünk egy pikáns témához, mely nem más, mint a Crossfit és az FFF határozott megkülönböztetése. Erről az ideológiáról hétfői írásunkban hosszabban is tárgyalunk majd. Ám kiegészítésképp John Mustafa adott néhány támpontot a téma kapcsán egy technikai és tárgyszerű ismertetéssel: főbb pontok és irányelvek között a sérülések megelőzése, a bíráskodás kérdései és egységesítésének lehetőségei, valamint a technikai elemzések szerepeltek.

A csütörtöki nap történései dióhéjban:

A szerdai nap meglehetősen sűrű volt, de a kapott információk és lendület átsegített minket a fáradtság leküzdésében. A csütörtöki nap a már jól ismert Mike Miller vezetésével indult, aki a National Olympic Comittee bemutatásával kezdte a programot.

Tagok:
Alexey Barymov – Russia
Tom Andrè – Norway
Will Erasmus – Aruba

A comittee bemutatkozása során mindenki megosztotta a tapasztalatait, segítséget nyújtva a most csatlakozni kívánó tagországok képviselőinek. Szó esett arról, hogy hogyan építettek szövetséget az adott országokban, hogy milyen előnyökkel jár a tagoknak a szövetséghez való csatlakozás, s persze arról is hallottunk történeteket, hogy ki-milyen nehézségekbe ütközött a folyamatok során.

Üdítően hatottak ezek a beszámolók, melyet a kanadai szövetség részéről Michael Fitzgerald előadása követett. Michael a következő évek programjairól beszélt, illetve a tervekről, melyek kétséget kizáróan sikerülni fognak.

Ez a nap az informatív tényközlésekről szólt, hiszen megismerkedhettünk a következő évek vilagbajnokságainak helyszíneivel:

2020 – Kanada – Michael Fitzgerald prezentációjában
2021 – Ausztrália – Mel Robinson bemutatásában

Természetesen a leendő házigazda országok bemutatták az országukat, valamint a helyszínt adó városokat is.

Ez a rendkívül könnyed nap (a szerdait követően) itt véget is ért, mert délután már kezdődtek az egyéni-, és a csapat regisztrációk, valamint a versenyzők eligazítása.

Így telt tehát Malmöben az első két nap, vagyis a konferencia, melyen Magyarország is részt vett. A következő napokról is hamarosan tájékoztatunk majd titeket! Kövessétek facebook oldalunkat a friss információkért:

https://www.facebook.com/Hungarian-Functional-Fitness-Federation-556881774842724/

Hamarosan jövünk az újabb hírekkel!