Mégse

Újabb lobby siker

Szövetségünk folyamatosan ötletel és azon dolgozik, hogy minél szélesebb körben jusson el szeretett sportágunk, a funkcionális edzés és még népszerűbbé válhasson. Ehhez elengedhetetlen, hogy ne csupán szűklátókörűen törjünk előre, hanem...

Hírek

Szövetségünk folyamatosan ötletel és azon dolgozik, hogy minél szélesebb körben jusson el szeretett sportágunk, a funkcionális edzés és még népszerűbbé válhasson. Ehhez elengedhetetlen, hogy ne csupán szűklátókörűen törjünk előre, hanem globálisan a fitnesz piacra is kitekintsünk. Hiszen a fitnesz szegmens kart karba öltve tud előrébb lépni, kiváltképp a szabadidősporttal kapcsolatos ág.

.

Ennek szellemében számos kezdeményezésünk volt a múltban, melyek közül több sikeres projectet tudunk felmutatni. Így a pandémia kezdete után való Kata kedvezmény – mely nem csupán a fitnesz szektort, de az egész ország egyéni vállalkozói rétegét segítette -, vagy éppen a MASPORT-tal való közös programot is említhetjük.

.

Most újabb előrelépés történt!

.

2022-ben átalakították az Emberi Erőforrások Minisztériumát, mely átkerült a szabadidős és rekreációs sport irányvonala a Miniszterelnökséghez, ahol is az aktív Magyarországért felelős államtitkár alá került.

Ezáltal már nem csupán a profi élsport, hanem a szabadidősport is előtérbe kerülhet, melynek egyik első lépése az Aktív Életmód Stratégia program előkészítése, melyek megbeszéléseire mi is meghívást kaptunk és előterjeszthettük ötleteinket.

Örömmel értesültünk, hogy az ősszel megkezdett szakmai előkészítő munka és szektorális egyeztetések eredményeképpen elkészült a várva várt Aktív Életmód Startégia tervezete. A beérkezett anyagok áttekintését követően pedig Lacza Gyöngyvér arról értesített minket, hogy az általunk javasolt „Nyitott edzőterem Projekt” javaslatot szeretnék beemelni a szakmai vitaanyagba.

 

.

Már önmagában ez egy nagy lépés előre, hiszen úgy gondoljuk, hogy ez a project mind az edzőtermeknek óriási segítség lehet, mind pedig abban óriási szerepe lesz, hogy szélesebb körben válik elérhetővé az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen mozgás.

További részletek a projectről hamarosan!

.

A munkát folytatjuk, s bízunk abban, hogy sikerrel számolhatunk be a következő lépésről is!

.

hf3