Mégse

Támogatási project – válaszra várva

Novemberben, a második hullám megérkezte és az ismételt bezárások a korábbinál is nagyobb kihívás elé állították a piaci szereplőket és sokkal rosszabb helyzetbe sodródtunk. Éppen ezért igyekeztünk a piac érdekeit szolgálva...

Hírek
Novemberben, a második hullám megérkezte és az ismételt bezárások a korábbinál is nagyobb kihívás elé állították a piaci szereplőket és sokkal rosszabb helyzetbe sodródtunk. Éppen ezért igyekeztünk a piac érdekeit szolgálva dolgozni, lobbyzni és harcolni.
.
E lépésekről és magáról a folyamatokról többször beszámoltunk, de egy rövid emlékeztetővel kitérnénk, mik történtek:
.
A Magyar Funkcionális Fitnesz Szövetség a Covid-járvány első hulláma során jelentős lépéseket tett a fitnesz szakma összefogása és érdekérvényesítése ügyében. Tavasszal sikerült több olyan, jelentős lépést elérni, ami segítséget jelentett (gondolunk itt a KATA kedvezményre, vagy az általános protokollra).
.
A mostani hullám megérkeztét és a korlátozó intézkedések kihírdetését követően, 2020 decemberében mi megtettük ami rajtunk múlt: egy 23 oldalas, átfogó, piaci támogatási tervet adtunk le. Első körben Czene Attila (MASPORT elnöke) felé, illetve Dr. Fazekas Attila Erik (EMMI) felé.
A tárgyalásokra már konkrét szerződéstervezetet is készítettünk, bízva a pozitív elbírálásban, hiszen ez a látszólag apró, a szektor számára mégis óriási csomag is nagyon sokat jelentett volna.
.
Sajnos január végére egyértelművé vált, hogy egyéni kérvények formájában nem kívánnak a szektorunkkal foglalkozni, ezért a „Hiszek benned” tártkapus programot alakítottuk úgy át, hogy a fitnesz szektor is részesülhessen a támogatásból…
Egyeztettünk a Masport-tal, hosszas ötletelést követően a project felépítését kezdtük el, melynek alapja a következő:
A Magyar Szabadidő Sport Szövetség egy keretet átcsoportosítana napijegyek vásárlására, mellyel a mostani likviditási problémákat és a piac újranyitását támogatná. A támogatásban részesült edzőtermek nemcsak anyagi segítséget kapnak a túléléshez, hanem a későbbi újranyitás alkalmával új felhasználókat is.
.
A pályázati anyagot elküldtük és várunk a hivatalos válaszra, döntésre. Bár, a Magyar Szabadidő Sport Szövetség elnöke biztosított minket a támogatásáról, a project kidolgozásában is szerepet vállalt, valamint mindent megtesz a siker érdekében, – mint azt jeleztük, – az összeg lehívásához az Államtitkárság jóváhagyása is szükséges. Czene Attila segítségével ez a kérvény is le lett adva az EMMI felé, melyre azóta is várjuk a válaszukat…
.
Minden héten dolgozunk azon, hogy a Sportért felelős államtitkárság ne csupán az élsporttal, a versenysporttal, azon belül is az olimpiai sportágakkal és a labdarúgással foglalkozzon, hanem a sportolni vágyó emberek is megkapják a mozgás szabadságát, vagy legalább a lehetőséget arra, hogy legyen hová visszatérniük mozogni a pandémia lecsengését követően!
.
Tehát a folyamat nem akadt el, de továbbra is kiszolgáltatottak vagyunk.
.
Üdv, Hf3