Mégse

Sikeres project a támogatások terén

Immáron másfél éves történetre tekinthetünk vissza, mikor a covid beköszönt és sokkot okozott mindenkinek. Ekkor nyilvánvalóvá vált, hogy minden szektor érdekképviselete gőzerővel munkálkodott azon, hogy a saját piacán fellelhesse a...

Hírek
Immáron másfél éves történetre tekinthetünk vissza, mikor a covid beköszönt és sokkot okozott mindenkinek. Ekkor nyilvánvalóvá vált, hogy minden szektor érdekképviselete gőzerővel munkálkodott azon, hogy a saját piacán fellelhesse a támogatási lehetőségeket. Szövetségünk még ezt megelőzően átlátta és többször felhívta a figyelmet arra, hogy bizony a fitnesz-szektonak is szüksége van érdekképviseltre, ám ezek a törekvések relatíve kevés összefogással találkoztak. Bár kétségtelen sikerként könyvelhettük el, hogy szakmai összefogás irányába elindultak pozitív folyamatok (lásd: Funkcionális edzés konferencia, ami évről évre sikeresebbé vált és remélhetőleg idén még nagyobb érdeklődésre tart majd számot – https://hf3.hu/szakmaikonferencia/ ), azonban az érdekképviselet és egyéb piaci összefogás jelentőségének tényleges észrevételéhez, sajnálatos módon a covid hullámok okozta káosz és majdnem egy piaci összeomlás kellett.
Ekkortájt többen is belevetették magukat az összefogásokba, néhányuk önjelölt-, de többnyire inkább elismerésre méltó módon.
Ezúttal is köszönjük a piac nevében a MAFORSZ munkáját, vagy éppen a Lakatos Péter (aki kezdetektől a HF3 alapítótagja is) neve által fémjelzett összefogást és energiákat.
.
Hogy mire jutottunk?
.
A Magyar Funkcionális Fitnesz Szövetség a Covid-járvány első hulláma során jelentős lépéseket tett a fitnesz szakma összefogása és érdekérvényesítése ügyében. Tavasszal sikerült több olyan, jelentős lépést elérni, ami segítséget jelentett (gondolunk itt a KATA kedvezményre, vagy az általános protokollra).
.
A második hullám a korábbinál is nagyobb kihívás elé állította a piaci szereplőket és sokkal rosszabb helyzetbe sodródtunk. Éppen ezért, – tanulva a korábbiakból, – még nagyobb elánnal igyekeztünk a piac érdekeit szolgálva dolgozni, lobbyzni és harcolni.
..
Hosszas egyeztetéseket követően, megannyi tárgyalási és előkészítő munka után született meg a gazdasági és újranyitási támogatás javaslata, mely egy komplett és kidolgozott csomagot foglal magában.
Egyeztettünk a Masport-tal, hosszas ötletelést követően a pályázati anyagot elküldtük és vártunk a hivatalos válaszra, döntésre. Bár Czene Attila, a Magyar Szabadidő Sport Szövetség elnöke biztosított minket a támogatásáról, a project kidolgozásában is szerepet vállalt, valamint mindent megtett a siker érdekében, – mint azt jeleztük, – az összeg lehívásához az Államtitkárság jóváhagyása is szükséges volt.
..
Mindazonáltal a folyamatok nem álltak le, hiszen további egyeztetések, lobby tevékenység zajlottak folyamatosan, hogy elérjük azt, ami a közös cél!
.
Az elmúlt időszakban több javaslattal is előálltunk, folyamatosan egyeztettünk az Emberi Erőforrások Minisztériumával (pl. fertőtlenítési javaslat és támogatás), próbáltuk megtalálni, vagy éppen a tagjaink és a piac elé tárni a lehetőségeket.
..
Most büszkén mondhatjuk, hogy sikerült!
.
Ugyanis elindultunk egy másik irányba és a Magyar Szabadidő Sport Szövetség, élén Czene Attilával egy olyan pályázatot hirdetett, ami kiutat kínált sok nehéz helyzetben lévő edzőteremnek.
.
Ekkor még nagyobb fokozatba kapcsoltunk és ennek tegnap este született meg az eredménye:
.
A „Hiszek Benned Sport” program, 􏰋”Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Program􏰀” nevű alprogramjának pályázatai lezárultak!
Büszkén mondhatjuk, hogy Szövetségünkhöz tartozó edzőtermek több, mint 65 millió forintnyi támogatást sikerült kapniuk a sikeres pályázati folyamatoknak köszönhetően! Ezzel is nagy lépést téve ahhoz, hogy életben maradjon a szakma, olyan munka folytatódhasson, ami előrevisz és egy egészségesebb, fittebb közösséget hozhassunk létre!
.
Büszkék vagyunk arra is, hogy az edzőtermek szép számmal álltak a kezdeményezés mögé és sikerült elérni azt a vágyva várt pillanatot, mely során a piaci szereplők egy érdekkörbe kerültek és közösen kiálltak az ügyért, a szakmáért!
.
Tehát egy újabb sikeres lépéssel vagyunk beljebb, ami sokaknak jelent óriási lehetőséget!
.
Továbbra is igyekszünk méltóképpen és sikeresen képviselni mindazokat, akik a Szövetségünkhöz tartoznak, de az egész szektornak is!
.
Amennyiben még nem ígényelted a Hf3 tagságot, akkor itt megteheted: https://hf3.hu/csatlakozas/
.
További sikeres fejlődést kívánunk és továbbra is megyünk együtt előre a megkezdett úton!
..
Üdv, Hf3