Mégse

Nyitni, vagy nem nyitni?

Magyarország kormánya kedden este bejelentette, hogy hivatalosan is életbe lép a szerdai naptól, a 2,5 millió beoltott utáni nyitási protokoll. Mindezt már a húsvéti ünnep előtt ugye tudni lehetett, azonban...

Hírek

Magyarország kormánya kedden este bejelentette, hogy hivatalosan is életbe lép a szerdai naptól, a 2,5 millió beoltott utáni nyitási protokoll.

Mindezt már a húsvéti ünnep előtt ugye tudni lehetett, azonban a Magyar Közlönyben megjelent szöveg nem teljesen egyértelmű az edzőtermekre vonatkozóan, hiszen a szolgáltatások működhetnek, az edzőtermekre pedig nem történt külön kiemelés.

Mindezek ellenére sajnos a Hf3 jogászának egyértelmű véleményezése, hogy a jogalkotói szándék visszahozza a március 8 előtt érvényben lévő helyzetet az edzőtermek működését illetően, vagyis a mostani 144/2021 rendelet értelmében a 484/2020 rendelet áll vissza. Eszerint pedig az edzőtermeknek zárva kell lenniük, oda a hivatalosan ott dolgozókon kívül kizárólag az érvényes versenyengedéllyel rendelkező sportolók léphetnek be, felkészülés céljából.

Szövetségünk továbbra is dolgozik a színfalak mögött szektorunk érdekeinek érvényesítésén, illetve azon, hogy mielőbb nyithassunk, ha lehetőség van rá, akkor a tavalyi bezárást követő lépcsőzetes módon, a Hf3 és szakértők által kidolgozott protokoll szerint.

Üdv, Hf3