Mégse

MAFORSZ funkcionális edzés tagozata

Stratégiai partnerünk, a MAFORSZ, azaz a Magyar Fitnesztermek Országos Szövetsége. Párhuzamosan és vállvetve küzd a két Szövetség immáron hónapok óta a vírushelyzet okozta károk enyhítésével kapcsolatos érdekképviselet témájában, valamint az...

Hírek

Stratégiai partnerünk, a MAFORSZ, azaz a Magyar Fitnesztermek Országos Szövetsége.

Párhuzamosan és vállvetve küzd a két Szövetség immáron hónapok óta a vírushelyzet okozta károk enyhítésével kapcsolatos érdekképviselet témájában, valamint az újraindítási protokollok, javaslatok kidolgozásában. A két szervezet eszméletlen energiákat mozgósít a lobby-tevékenységre, azzal a céllal, hogy végre az állami oldalról is meghallgatásra kerüljön a szektorunk szava, valamint érdekeink.

.

Azonban nem csupán a pandémia alatti helyzet orvoslása és a károk mérséklése szerepel a feladatok listáján, hanem előremutató és hosszútávú terveken is dolgoznak a Szövetség képviselői:

.

Ezzel kapcsolatos hír, hogy a héten megalakult a MAFORSZ-ban a funkcionális edzés tagozat, melynek elnöke az a Hosszú Szilárd lett, aki ugyebár a Hf3, vagyis a Magyar Funkcionális Fitnesz Szövetség elnöke is.

.

A funkcionális edzés kapcsán a két Szövetség hosszútávú stratégiai célokat határozott meg, melyek lényege, hogy fokozatosan fellendítse és népszerűsítse a hazai rekreációs vonalat, valamint a funkcionális edzés szakmai nívóját is biztosítsa.

.

A felállított célok közül kiemelnénk néhányat:

.

  • érdekképviselet – a hazai funkcionális edzők és edzőtermek érdekeinek képviselete, érvényesítése
  • összefogás – a hazai funkcionális edzés piacán dolgozó szakemberek, üzemeltetők közti összhang megteremtése
  • nemzetközi összefogás a környező országokkal
  • közös versenyrendszer, versenynaptár
  • a rekreációs piac hatékonyabb megszólítása
  • állami támogatások, együttműködések
  • egyéb szakági sportszövetségekkel való hatékony együttműködések
  • egységes oktatási rendszer kidolgozása
  • minőségbiztosítási rendszer kidolgozása

.

Tehát mi hosszútávon gondolkozunk és szeretnénk, hogy tovább tudjunk lépni a már megkezdett úton, hogy a hazai funkcionális edzés valóban méltó helyre kerüljön, és a piac szereplői a leghatékonyabban tudják elérni céljaikat.