Mégse

Közös álláspont keresése

Tisztelt Edzőterem Tulajdonosok, Sporttársak! Március közepén felelősségteljes döntést hoztunk a termeink bezárásával kapcsolatban. Az azóta eltelt 5 hétben sokan elbizonytalanodtak az intézkedések helyességén és érezhető a piacon a bizonytalanság. Ennek...

Hírek

Tisztelt Edzőterem Tulajdonosok, Sporttársak!

Március közepén felelősségteljes döntést hoztunk a termeink bezárásával kapcsolatban. Az azóta eltelt 5 hétben sokan elbizonytalanodtak az intézkedések helyességén és érezhető a piacon a bizonytalanság. Ennek oka, hogy nincs egységes és korrekt állami kommunikáció az edzőtermeket illetően. 

Mindeközben a finnanszírozás terhe egyre súlyosabb helyzetbe sodorja a magukra hagyott vállalkozásokat. Láthatjuk, hogy mindezért utolsó szalmaszálba kapaszkodva sorra nyitnak meg edzőtermek, hogy valahogy mérsékeljék hiányukat, nem törődve a törvénysértő és járványügyi helyzetet fokozó intézkedéseikkel. Nem lehet jobban hangsúlyozni, hogy a helyzet megoldására és élhető jövőkép érdekében az összefogásé az idő. Közösen képesek vagyunk meghatározni az élhető és reális forgatókönyvet, amellyel tervezhető, szervezhető és túlélhető lesz az előttünk álló időszak. 

Ennek a folyamatnak az első lépése, hogy mindenki elmondhassa a véleményét. Mindezért szeretnénk megkérni minél több edzőterem tulajdonost, hogy ossza meg velünk véleményét, történetét, jövőképét. 

Az alábbi linkre kattintva elérhető a kérdőív: 

https://forms.gle/iMmuBKdV91wKt9tg7

Az eredményeket hétfőig kiértékeljük és meg is osztjuk veletek. Ezek alapján egy egységes tervezetcsomagot szeretnénk létrehozni, amelyet eljuttathatunk a döntéshozóknak. E csomag tartalmazná egységes véleményünket a kialakult helyzet eredményről és a megoldási javaslatainkról.  

Mindezek melett, szeretnénk felkeresni a szakmában dolgozó edzőket, kollégákat, hogy az ő megsegítésükre is releváns információkból táplálkozó csomagot készíthessünk. A holnapi naptól elérhető lesz az edzők részére készített kérdőív is. 

Pénteken pedig egy harmadik kérdőív nem másnak, mint a felhasználói közösségnek, a vendégeinknek, sporttársainknak szól majd. Nélkülük nem lehetünk azok, akik voltunk, mindezért kiemelten fontos a véleményük. 

Ha egyetértetek a szövetség törekvéseivel, akkor kövessétek a híreinket és osszátok meg vendégeitekkel is a nekik szóló kérdőívet.

Köszönjük, hogy értékes véleményeddel és tevékeny hozzájárulásoddal segíted törekvésünket, miszerint közösen elérhetjük céljainkat. Mert itt az ideje, hogy a szakma összefogjon és a funkcionális edzőtermek együtt képviseljék érdekeiket a jelen helyzetben. 

Az eddigiekben is megmutatkozott, hogy közös fellépés eredményeket hoz, hiszen az első körben a szövetség levele mentén sikerült felhívni a sportállamtitkár Asszony figyelmét a teljes edzői szakmát érintő nehézségekre. És e levél következtében született meg a kormányzati döntés az edzőket érintő KATA- adó megfizetésének szüneteltetéséről. 

Üdvözlettel, 

HF3