Mégse

Just Clear Fitness Nap-Rooftop challenge

Hosszú idő telt el bezárva. A téli álmosságra rátett egy lapáttal a vírushelyzet okozta felfordulás. Bár lehet inkább fordítva, hiszen sokunknak utóbbi jóval nyomasztóbb volt és jóval nagyobb nyomot hagyott...

Hírek
Hosszú idő telt el bezárva. A téli álmosságra rátett egy lapáttal a vírushelyzet okozta felfordulás. Bár lehet inkább fordítva, hiszen sokunknak utóbbi jóval nyomasztóbb volt és jóval nagyobb nyomot hagyott fizikailag és lelkileg egyaránt. Azonban szépen lassan oldódni kezdett a helyzet, a felkészülések a versenysportolók számára elindulhattak, majd a védettségivel rendelkezők részére is lehetőség adatott az edzésre. Most Vasárnap azonban az alagút végére értünk, s bízunk abban, hogy egyszer, s mindenkorra a legvégére!
.
Nem elég, hogy kisütött a nap, beköszöntött a nyári kánikula, de a Westend tetőteraszán végre egy igazán nagy volumenű sporteseményen ünnepelhettük a szabadságot!
.
.
Ennek megfelelően nagyon sokan látogattak ki a Just Clear Fitness Nap eseményére, ahol számos eseményen csodálhatta a nagyérdemű a remek teljesítményeket. Az atléták, a sportemberek pedig egy igazi, nyári, oldott hangulatú fesztiválon adhattak ki magukból minden felgyülemlett feszültséget. A sok esemény közül – pl. streetworkout találkozó, melyen élmény volt a fiatalokat nézni, ahogy repkednek és már-már meghazudtolják a fizika törvényeit – kiemelkedett számunkra a Hf3 szövetség és a Thor Gym közös rendezésű kihívása, azaz a Rooftop Challenge.
A versenyen több, mint 65 felkészült versenyző indult el, közel fele-fele arányban a nemeket tekintve. A névsorokat átfutva igazán veretes mezőny gyűlt össze, már a top10 elérése is óriási elismerésnek tűnt a verseny előtt.
.
2021 június 20-án, vasárnap tehát nagy nap volt, ünnepnap! De lássuk, miképp is alakult a rendezvény funkcionális edzés szerelmeseinek rendezett versenye:

.

A női mezőny dobogósai:

1. Purgai Evelyn

2. Vámos Kornélia

3. Kiss Viktória

.

Mindhárom számban Evelyn bizonyult a nap legjobbjának, igazán elképesztő számokkal. Az első wod-ban 126 szabályos ismétlést hajtott végre, a másodikban 3708 métert tett meg az AirBike-on, a harmadik wod-ban pedig 47 szabályos párt teljesített.

.

Férfi sorrend:

1. Antal Adrián

2. Mecséri Zoltán

3. Bata Szilárd

.

Az első és harmadik wod-ban a végső győztes Adrián bizonyult a nap legjobbjának, 94 ismétléssel és 36 pár ismétléssel. A második wod-ot Szögi Balázs nyerte 4074 méterrel.

.

A versenyzőknek nem is a feladatok teljesítése volt a legnagyobb kihívás, hanem a vasárnapi pokoli kánikulához való alkalmazkodás. Azonban ez a hangulatot látva és átérezve nem is jelentett akkora problémát, hiszen tényleg végre egy felszabadult, fesztiváli hangulatú sportünnep volt, megannyi mosollyal. Öröm volt nézni a versenyzők s a nézők arcát, hiszen mindazok, akik a háttérben szorgoskodnak, számukra ez a legnagyobb elismerés. Mellesleg ez a nap is bizonyság volt arra, hogy a sportnak mekkora ereje van, mennyire fontos mindez az embereknek és mennyire szeretik. Nem csupán a kihívásokat, hanem magát a közeget, mindazt, amit a sport jelent a lehető legnemesebb formában!

.

Köszönet a szövetségünk elnökének, Hosszú Szilárdnak, hogy elképesztő munkával is kitartással dolgozott azon a legnehezebb időkben is, hogy ezeket az értékeket tovább vihessük. Valamint köszönet a remek szervezői munkáért Nyárasdi Zsombornak és Szentes Balázsnak, akik tényleg egy nagyszerű és izgalmas versenyt hoztak össze Budapest közepén.

.

.

Biztosak vagyunk abban, hogy akik részt vettek, azok nagy lendülettel készülnek a következő eseményre, ami nincs is oly messze (Summer Cup – Siófok), akik pedig lemaradtak, azokat várjuk a következő megmozdulásra!