Mégse

Állami megerősítés

Április végén közzétettük a széleskörű piaci felmérés alapján, illetve szakemberek közreműködésével született protokoll javaslatunkat. Ez azt követően vált különösen érdekessé, hogy hivatalosan is megnyithattak az edzőtermek és a sporttevékenység gyakorlása...

Hírek

Április végén közzétettük a széleskörű piaci felmérés alapján, illetve szakemberek közreműködésével született protokoll javaslatunkat. Ez azt követően vált különösen érdekessé, hogy hivatalosan is megnyithattak az edzőtermek és a sporttevékenység gyakorlása engedélyezetté vált.

Szövetségünk a vírushelyzet kirobbanásától kezdve partner volt abban, hogy támogassa az állam törekvéseit a vírus visszaszorításának érdekében és folyamatosan azon dolgoztunk, hogy miképpen lehet a fennálló pillanatnyi helyzetekben a lehető legfelelősségtudatosabb módon eljárni.

Most a Sportért felelős Államtitkár hivatalosan is reagált az általunk megküldött újranyitási protokollra és az állami szervek elfogadták ezt a lépcsőzetesen felépített protokollt.

Fontos, hogy a szövegben is olvashatóak szerint:

„…a sportolók és sportszakemberek az engedélyezett edzéseken való részvétel során a kijárási korlátozásról szóló kormányrendeletben, illetve a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendeletben foglalt rendelkezésektől, korlátozásoktól eltérhetnek, ennek megfelelően rájuk a szociális érintkezésre a veszélyhelyzetben irányadó 1,5 méteres távolságtartás sem kötelező, amelyet az egyes sporttevékenységek szabályrendszere és sportágspecifikus mozgásformái indokolnak, valamint lakóhelyük, tartózkodási helyük, illetve magánlakásuk elhagyására edzés céljából sor kerülhet.”

Ez utóbbi főképp a korlátozások által jelenleg még erősen szabályozás alá eső budapesti és Pest megyei sportolókat, sporttevékenységet űzőket érinti.

Örömünkre szolgál, hogy az erőfeszítéseinket siker koronázza és az állami törekvésekkel párhuzamosan és összhangban tudtuk megalkotni azokat a javaslatokat, melyek minden érintettet megnyugtatnak és lehetővé teszik azt, hogy mozoghassunk, hogy hódolhassunk a szeretett sportjainknak és nem utolsó sorban, hogy ezáltal tehetünk az egészségünkért és annak javításáért!

Üdv,

Hf3