Mégse

2021-es versenyek terve és interjú

Az idei évnek nagy reményekkel vágott neki az egész funkcionális fitnesz piac, hiszen egy fokozatosan gyarapodó közösséget, egy egyre népszerűbb irányvonalat képviselünk. A jövő évet tervezgetjük, illetve Türk Balázzsal is...

Hírek
Az idei évnek nagy reményekkel vágott neki az egész funkcionális fitnesz piac, hiszen egy fokozatosan gyarapodó közösséget, egy egyre népszerűbb irányvonalat képviselünk. A jövő évet tervezgetjük, illetve Türk Balázzsal is beszélgettünk…
.
Már erre az évre is a szövetség alapításakor megígért tervezhetőség jegyében készültünk, hiszen enélkül aligha lehet eredményesen összefogni egy kompetitív közösséget.
Sajnos azonban ezt az esztendőt keresztülhúzták a járványügyi intézkedések.
.
Ettől függetlenül sikerült menteni a menthetőt, s büszkén mondhatjuk, hogy a Hf3 szervezési folyamatainak köszönhetően hazánk versenyszervezői közül két népszerű szakember is elégedetten sóhajthatott fel, hiszen a Kori Tomán által szervezett DCC páros versenye és a Mézes Gergő által fémjelzett egyéni verseny ütötte volna egymást, azonban sikerült egy huszárvágással, időben odafigyelve megoldani mindezt: mégpedig úgy, hogy a két versenyt egy helyre betervezve egy roppant oldott hangulatú rendezvényt sikerült alkotni.
.
Ennek a szervezőkön kívül a közösség is örülhetett, hiszen egy helyen tudtuk ünnepelni a hazai funkcionális edzés nevének öregbítését és a karantént követően felszabadultan és önfeledten élvezni a verseny és a nyár adta lehetőségeket.
.
Ezen felül több színvonalas verseny is megrendezésre került végül még ebben az esztendőben, ahol kiemelkedő eredményeket tettek le a kompetitív versenyzők az asztalra. Sajnos azonban a szervezési folyamatok néha ütötték egymást időben.
.
Ebből okulva kezdeményeztük a múlt héten egy egységes versenynaptár kidolgozását, hiszen a tervezhetőség sokat segít az egész közösségnek.
.
Ennek kapcsán kerestük meg Türk Balázs versenyszervezőt egy beszélgetés erejéig:
.
Hf3: Szia Balázs! A versenyek és egységes versenynaptár kapcsán mik a gondolataid?
.
Türk Balázs:
Sziasztok!
Nagyon jó téma ez, hiszen a hazai közösség ki van éhezve a versenyekre és mi szervezők igyekszünk is eleget tenni az étvágy csillapításának! Nagy szüksége van országunk versenyzőinek hazai rendezésű, kiszámítható és tervezhető versenyekre, versenyrendszerre, versenyprogramra.
Nem a széthúzás kellene jellemezze ezt a közösséget, hanem az egységesség, amit a szeretett sportágunk is sugall és átitatja az emberek, a boxokba járók bőrét!
 .
Hf3: Valóban célszerű, ha időben jól el vannak osztva a versenyek. Ennek érdekében mi a javaslatod, vagy miben látod a megoldást?
 .
Türk Balázs: Egyértelműen az első lépés, hogy a versenyszervezőknek le kéne ülni egy közös asztalhoz és közösen megbeszélni a terveket, egyeztetni egymással, mely az alkalmazkodás lehetőségét is magában foglalja. De legalábbis létre kell hozni egy közös platformot, ahol mindez működhet.
 .
Hf3: Ha jól tudjuk, akkor van egy hosszútávú megoldási javaslatod is, ami rendszerbe foglalná mindezt?
 .
Türk Balázs: Valóban, már régóta agyalok egy orszáos liga létrehozásán. Ez egyrészt megoldaná a fennálló helyzetet és feloldaná az anomáliákat. Másrészt úgy gondolom, hogy kicsit egyenlőbbé tenné a feltételeket is: sok esetben a versenyek egy régióra korlátozódnak helyileg, márpedig ez mindenképpen hátrány sokaknak.
 .
Hf3: Mi lenne a pontos előnye ennek, mi az elképzelésed?
 .
Türk Balázs: Az országot úgy gondolom régiókra lehetne bontani és a versenyeket elosztani, hogy utazás szempontjából (ez a felkészülés során sem mindegy) se érjen hátrány senkit. Egyúttal pedig adott régiók versenyzői népszerűségét is fel tudná mindez pörgetni. Nem beszélve arról, hogy az egymásra-szevezést is kiiktatná a hazai rendszerből ez a felállás.
Ám ennek a létrehozásához is mindenképpen szükséges egy közös platform, hogy mindezt a lehető legoptimálisabban kidolgozzuk.
 .
Hf3: Remek felvetés, mely reméljük mások részéről is elindít egy konstruktív és közös gondolkodást.
Köszönjük a beszélgetést és egyúttal várjuk, hogy minél többen csatlakozzanak a közös tervezéshez.
 .
Türk Balázs: Én is köszönöm a beszélgetést és bizakodva nézek a jövő év elé!
.
A cikk elkészítéséhez megkerestük a témában Szántó Sándor versenyszervezőt is, aki sajnos eddig nem reagált kérdéseinkre.
.
Összegezve a tanulságokat, bizakodva nézünk a következő év elé és hisszük, hogy minden érintett számára gyümölcsöző és remek esztendőt, valamint a régóta vágyott egységet hozza majd el 2021…
.
A versenynaptárat ide kattintva találjátok, ahová folyamatosan kerülnek fel az események:
.