Mégse

Hivatalos állásfoglalás érkezett

Ahogyan arról ITT olvashatsz, múlt héten a Hf3 elnöke, Hosszú Szilárd hivatalos állásfoglalást kért az edzőtermek nyitvatartási felelőssége és kötelezettsége kapcsán, hiszen fontos tisztán látnunk: miképpen tudjuk segíteni a kormány...

Hírek

Ahogyan arról ITT olvashatsz, múlt héten a Hf3 elnöke, Hosszú Szilárd hivatalos állásfoglalást kért az edzőtermek nyitvatartási felelőssége és kötelezettsége kapcsán, hiszen fontos tisztán látnunk: miképpen tudjuk segíteni a kormány munkáját a COVID-19 vírus elleni küzdelemben és védeni a vendégeinket, sporttársainkat, kollégáinkat egyaránt!

Két kérdés volt olvasható:

  • Azzal a kéréssel fodultunk dr. Szabó Tündéhez, hogy mint sportért felelős államtitkár foglaljon állást az edzőtermek bezárása mellett vagy ellene.
  • Valamint kértük állásfoglalásának megfelelően azt képviselni a kormány előtt, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, hogy mit is kíván tölünk, mint sportban dolgozó személyektől a kormány.

Mindezekre a mai napon dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár asszony írásban reagált is:

Teljesen egyértelmű, hogy mi a hivatalos állásfoglalás, amit idézünk:

„Tekintettel arra, hogy a járványügyi veszélyhelyzet minden racionálisan gondolkodó állampolgárt arra késztet, hogy a lehető legszükségesebb esetben hagyja el otthonát és lépjen kapcsolatba másokkal (v.ő.: „Maradj otthon!” kampány), valamint arra, hogy ez az elvárás hivatkozott Korm. rendeletben egyértelműen meg is jelenik, állsápontunk szerint – az edzőterembe járó lakosság megóvása és a későbbi kereslet megőrzése érdekében is – az edzőtermekben történő sporttevékenység szüneteltetése a felelős döntés a veszélyhelyzet végéig.”

Vagyis az üzenet: MARADJ OTTHON!

Az edzőtermek pedig legyenek zárva!

Csatoljuk természetesen a levelet is.