Mégse

Edzők, kollégák figyelmébe

Tisztelt edzők, kollégák! Mára öt hete, hogy az edzőtermek zöme a társadalmi fellelőségvállalás jegyében bezárta kapuit. Ki rendszerben, ki önállóan, de mindent megtett, hogy átmentse a közösségét az online térbe....

Hírek

Tisztelt edzők, kollégák!

Mára öt hete, hogy az edzőtermek zöme a társadalmi fellelőségvállalás jegyében bezárta kapuit. Ki rendszerben, ki önállóan, de mindent megtett, hogy átmentse a közösségét az online térbe. Kinek jobban kinek kevésbé, de zömében sikerülhetett a terv. 

Az első szakasznak vége, a kellemes pihenőidőnek. Mára minden zárva lévő teremben érződik az elcsigázottság, a kilátástalanság alattomosan beszivárgó szorítása. Az online edzések nagy segítséget jelentettek az elmúlt időszakban, azonban hosszútávon mindenki ígényli a „szokásos” edzéskörülményeket és edzőjük személyes felügyeletét. Egyébként mindez nem csupán az edzéssel kapcsolatban van így: sokáig ez a bezártság alapvetően nem tartható.

Rengeteg kérdés, félelem és tanácstalanság van jelen az edzői szakmába. Az online térben több helyen alakultak önsegítő körök, de az elszigeteltségük miatt tényszerű megoldást nem tudnak nyújtani egymásnak a tagok. 

Mindezért a Magyar Funkcionális Fitnesz Szövetség széleskörű szakmai egyeztetést kezdeményez, hogy átfogó képet kaphassunk a kialakult helyzet hatásairól. Célja lenne a kezdeményezésnek, hogy a funkcionális edzés világában tevékenykedő edzők véleményét, történetét összegyűjtve egységes megoldási tervcsomagot készíthessünk. 

Ahogy láthattuk az összefogás mentén nagy eredményeket érhetünk el közösen. Március közepén a szövetség levele mentén sikerült felhívni a sportállamtitkár asszony figyelmét a teljes edzői szakmát érintő nehézségekre. E figyelemfelkeltő levél következtében született meg a kormányzati döntés az edzőket érintő KATA- adó megfizetésének szüneteltetéséről. 

Majd ezek után állásfoglalást kértünk az edzőtermek nyitva tartásával kapcsolatban, melynek eredményéről a lentebbi linkre kattintva bővebben is olvashattok. 

https://hf3.hu/hivatalos-allasfoglalas-erkezett/

Mindezért, szeretnénk megkérni minden egyes a funkcionális edzés világában dolgozó edző kollegát, hogy ossza meg velünk véleményét, történetét és ötleteit. 

A jövőt illető sok kérdés ellenére, tényként szögezhetjük le, hogy munkánkra, az edzői hivatásra és a Magyar lakosság fizikai aktivitásának növelésére és fejlesztésére kiemelt szükség lesz. Még nagyobb elánnal és profizmussal kell dolgoznunk azon, hogy még szélesebb körben érjük el a lakosságot egészségfejlesztő törekvéseinkkel. 

Most lesz igazán szükség a munkánkra!

Ha egyetértesz a fentebb leírtakkal és támogatod az összefogás vízióját, akkor kérlek kattints az alábbi linkre: 

https://forms.gle/1jYzecG66amfHyvq5

Köszönjük, hogy értékes véleményeddel és tevékeny hozzájárulásoddal segíted törekvésünket, miszerint közösen elérhetjük céljainkat. Mert itt az ideje, hogy a szakma összefogjon és a Funkcionális edzőtermek együtt képviseljék érdekeiket a jelen helyzetben. 

Üdvözlettel, 

HF3