Mégse

Újabb hivatalos levél

Korábban büszkén számoltunk be arról, hogy dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár részére küldött levelünk célba ért, ezzel kis előnyt biztosítva a kisadózók részére, ami a honi legtöbb edzőt érinti....

Hírek

Korábban büszkén számoltunk be arról, hogy dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár részére küldött levelünk célba ért, ezzel kis előnyt biztosítva a kisadózók részére, ami a honi legtöbb edzőt érinti.

Most újabb levelet címzett a Hf3 elnöke, Hosszú Szilárd az Államtitkár Asszonynak. Ezt azonban már a MEDZOSZ elnökségi tagjaként tette, ugyanis a két szövetség egy cél érdekében dolgozik…

A levél megpróbálja felhívni a figyelmet a fitneszipar jelentőségére, valamint  rekreációs edzéslehetőséget biztosító termek, edzők működésének fontosságára. Tesszük mindezt azért, mert igenis fontos a jövő, fontos az, hogy a piaci szereplők életben maradhassanak, hogy a jövőbeni működéshez kapjunk támogatást. Hiszen ezt a piaci szegmenst is érzékenyen érintette, ha nem ellehetetlenítette a járvány okozta kaotikus állapot.

Ezekben a nehéz időkben pedig nem lehet más út, csakis az, ha egységesen összefogunk és az önös érdekeket háttérbe szorítjuk!

A MEDZOSZ megalakulása reményteljes lépés, hiszen a rendkívüli helyzetben egy asztalhoz ültünk, összefogtunk, mert a helyzet kritikus. Emberek százainak, ezreinek a munkahelyéért vagyunk felelősek. Sorsokért, jövőkéert, családokért!
Nem beszélve a sokezer ügyfélről, akiknek az egészsége, a vitalitása, a lendülete szükséges lesz azokban az időkben, mikor újraindul minden és építkezni kell.

Megpróbáltuk összeszedni, miért oly fontos a szerepünk a gazdaság számára:

  1. Elsődlegesen nem győzzük hangsúlyozni az edzőtermek társadalmi szerepét: az egészséges munkavállaló a gazdaság egyik alapköve, az újraindulás kulcsa.
  2. A vírus és a járvány rámutatott, hogy az edzőtermek közvetett módon nagyon nagy segítséget jelentenek az egészségügy részére, mivel az egészséges, sportos, fitt emberek sokkal jobban ellenállnak a betegségeknek, ezzel mentesítve az egészségügy túlterheltségi kitettségét.
  3. A sportos/fitt emberek munkaképessége jóval hatékonyabb, vitalitásuk jóval magasabb, ezért a gazdaság szempontjából életbevágó a szerepünk.
  4. A munkanélküliségi rátára komoly hatással vannak az edzőtermek, így jelentősen támogatva a monetáris politikát.
  5. Többnyire fiatalabb munkavállalókkal rendelkezik az iparág, melynek csődje egyet jelentene azzal, hogy fiatal, lendületes és motivált munkaerői réteg kerülne utcára, csődközelbe, kilátások nélkül, s mindez a gazdaságra is szörnyű csapást mérne
  6. Az érintett piac nagyon sok pontban összefügg más piacokkal. Nem szűkíthető le az edzőtermekre, hiszen olyan komplex ágazatról beszélünk melyre ráépültek más ágazatok. A teljességi igénye nélkül:

-Táplálékkiegészítő cégek, egészséges, táplálkozással foglalkozó éttermek, ételszállítók, vitamin gyártók/ boltok. E cégek emberek ezreinek biztosítanak
munkát és jövőképet.
– A fittness iparág biztosít lehetőséget a gépgyártók/forgalmazók részére.

– A fittness iparág tartja el a több mint 100 – iparágon belül tevékenykedő – oktatási intézményt, akik szintén rengeteg munkahelyet tartanak fent és biztosítanak megélhetést az embereknek. Kiemelve az a tényt, hogy évente több ezer hallgató kerül ki a piacra, akiknek a most és a jövőben szintén az edzőtermek fognak munkahelyet biztosítani

– A Testnevelési Egyetemről kikerülő hallgatók jelentős része ezen a területen helyezkedik el.

Ezek közvetve szintén megéreznék a piacunk összeomlását, kihatva ezzel a termelésre és az egész gazdaságra.

A fittness iparág jelentős társadalmi szereppel járul hozzá, hogy Magyarország fejlődjön. Hiszen nem csak a tulajdonosokról, teremvezetőkről, pultosok, takarítókról beszélünk, hanem egy nagyon széles edzői tömegről, melynek a jövőképe most megingott. Fenti személyek elveszítik a munkájukat, ha a nehéz helyzet nyomán az edzőtermek nem tudják folytatni a műkődésüket.

Ezek azok a pontok, melyek miatt úgy éreztük, hogy fontos erről beszélni és amik miatt érdemesek vagyunk a támogatásra.

Nem az üzemeltetők érdekében kérjük a kormány támogatását, hanem elsődlegesen Magyarország saját érdekét figyelembe véve támogassa a magyar állampolgárok, (honi gazdasági termelőerő) sportolási lehetőségeit rekreációs szinten.

A segítséget és támogatást azon embereknek kérjük, akik a vírushelyzet előtt (és akár alatt is…) sportoltak, visszakapni a régi életüket!

Mindehhez szeretnénk megkezdeni a kommunikációt, az egyeztetést a remélt együttműködésben bízva. Az edzőtermek érdekében, a funkcionális edzés érdekében és az edzői társadalom érdekében!

A fejleményekről pedig tájékoztatunk titeket!

A lépést megtettük…