Mégse

Támogatási project – folyamatok

A Magyar Funkcionális Fitnesz Szövetség a Covid-járvány első hulláma során jelentős lépéseket tett a fitnesz szakma összefogása és érdekérvényesítése ügyében. Tavasszal sikerült több olyan, jelentős lépést elérni, ami segítséget jelentett...

Hírek
A Magyar Funkcionális Fitnesz Szövetség a Covid-járvány első hulláma során jelentős lépéseket tett a fitnesz szakma összefogása és érdekérvényesítése ügyében. Tavasszal sikerült több olyan, jelentős lépést elérni, ami segítséget jelentett (gondolunk itt a KATA kedvezményre, vagy az általános protokollra).
.
A második hullám a korábbinál is nagyobb kihívás elé állította a piaci szereplőket és sokkal rosszabb helyzetbe sodródtunk. Éppen ezért, – tanulva a korábbiakból, – még nagyobb elánnal igyekszünk a piac érdekeit szolgálva dolgozni, lobbyzni és harcolni.
E lépésekről és magáról a folyamatokról szeretnénk most egy összefoglaló képet mutatni, hogy mindenki láthassa, a munka gőzerővel zajlik a színfalak mögött, illetve azt, hogy mi-hogyan áll éppen az ügyünkben:
.
Ugyebár hosszas egyeztetéseket követően, megannyi tárgyalási és előkészítő munka után született meg a gazdasági és újranyitási támogatás javaslata, mely egy komplett és kidolgozott csomagot foglal magában. A legnagyobb problémának a mostani helyzetben a bérleti díjak fizetési kötelezettségét látjuk, ahol kiszolgáltatott minden edzőterem a főbérlőnek. Így a támogatási csomag kidolgozását is erre a pontra építettük.
.
Milyen lépések vezettek oda, hogy kiírtuk a pályázatot és bekértük a kérvényeket?
.
Egyeztettünk a Masport-tal, hosszas ötletelést követően a project felépítését kezdtük el, melynek alapja a következő:
A Magyar Szabadidő Sport Szövetség egy keretet átcsoportosítana napijegyek vásárlására, mellyel a mostani likviditási problémákat és a piac újranyitását támogatná. A támogatásban részesült edzőtermek nemcsak anyagi segítséget kapnak a túléléshez, hanem a későbbi újranyitás alkalmával új felhasználókat is.
.
Ezt követően a projecthez nélkülözhetetlen volt, hogy olyan igazságos és egyenlőséget biztosító elvek szerint épüljön fel, mely mindenki elégedettségére szolgál, majd a kész projectet népszerűsítettük és a partnerek, piaci szereplők segítségével megpróbáltuk az információt minél több helyre eljuttatni.
Büszkén mondhatjuk, hogy az edzőtermek szép számmal álltak a kezdeményezés mögé és sikerült elérni azt a vágyva várt pillanatot, mely során a piaci szereplők egy érdekkörbe kerültek és közösen kiálltak az ügyért.
.
Miután a kérelmek beérkeztek, ezt követően a rendelkezésre álló adatokból kivonatok születtek és a pályázati anyagokat is összeállítottuk.
Fontos, hogy konkrét adatok nem kerültek kiadásra 3. fél számára, csak kummulált értéket tüntettünk fel a pályázati anyag elkészítése során!
.
A pályázati anyagot elküldtük és várunk a hivatalos válaszra, döntésre. Bár Czene Attila, a Magyar Szabadidő Sport Szövetség elnöke biztosított minket a támogatásáról, a project kidolgozásában is szerepet vállalt, valamint mindent megtesz a siker érdekében, – mint azt jeleztük, – az összeg lehívásához az Államtitkárság jóváhagyása is szükséges. Így e jóváhagyásra várunk.
.
Mindazonáltal a folyamatok addig sem állnak, hiszen további egyeztetések, lobby tevékenység zajlik szinte napi 24 órában, hogy elérjük azt, ami a közös cél.
.
A következő lépés, hogy legkésőbb jövő héten mindenkinek megküldjük a támogatási anyag személyre szabott dokumentumait, melyet megerősítés gyanánt kérünk majd titeket megküldeni a Sportért Felelős Államtitkárság és a Masport felé. Ezzel is jelezve, hogy eltökéltek és egységesek vagyunk!
.
Tehát a folyamat nem akadt el, de továbbra is közösen kell lépjünk!
.
Üdv, Hf3