Mégse

Hf3 Summer cup összefoglaló

A hétvége margójára… Augusztus 15-16-án rendeztük Siófokon az első Hf3 versenyt. A JustClear nagy sikerű nyári fitneszrendezvényén a Magyar Funkcionális Fitnesz Szövetség hirdetette meg a Summer Cup-ot, melyen az időjárás...

Hírek

A hétvége margójára…

Augusztus 15-16-án rendeztük Siófokon az első Hf3 versenyt. A JustClear nagy sikerű nyári fitneszrendezvényén a Magyar Funkcionális Fitnesz Szövetség hirdetette meg a Summer Cup-ot, melyen az időjárás is segítségünkre volt. Lássuk milyen volt a hétvége!

Az eseményen két versenyszervező által is meghirdetett párhuzamos versenyen vehettek részt azok, akik kihívást kerestek ezen a speciális nyáron. Érezhető volt, hogy nagyon szomjazták az emberek a kiszabadulást, felszabadultságot. Ennek is köszönhetően a legtöbben a hangulatot emelték ki: remek és napsütéses időben, sok érdeklődővel, egy hatalmas bulihangulat közepette mérhette össze a mintegy 150 versenyző az erejét és tudását.

A verseny szervezőit kérdeztük első körben, hogy miképpen élték meg a hétvégét:

Mézes Gergely: Lezajlott a hétvégén a HF3 Summer Cup egyéni verseny. Rengeteg olyan újdonság várt a versenyzőkre és ránk szervezőkre, ami miatt fokozott érdeklődéssel vártuk a siófoki találkát. A vízi feladatok SUPon úszás, SUPpal evezés, és hogy a szárazföldi feladatok szinte csak homokban zajlottak mind-mind új kihívás volt mindenkinek. A párhuzamosan zajló páros verseny már csak hab volt a tortán! A Plázs hibátlan és az időjárás is tökéletes volt. Nagy öröm volt, hogy közel 70 indulóval vágtunk neki az egyéni versenynek. Évről-évre tapasztalható volt sajnos a versenyzők körének szűkülése, ezért is pozitív, hogy egy olyan versenyzői réteget tudunk most megszólítani, akik a jövőben az elite kategória mezőnyét is erősíthetik. A lehető legtöbbet megtettünk azért, hogy a hangulat remek legyen, sőt emlékérmeket is adtunk, aminek köszönhetően bármikor kellemes érzéssel tekinthetnek vissza a résztvevők az idei versenyre. Sok újdonságot vezettünk be a szervezés során, ezek között nem a szokásos kezdőcsomaggal operáltunk, hanem a versenyt követően adtunk frissítőket, amiknek kifejezetten örültek a srácok. Szóval soha rosszabb hétvégét!
.
Tomán Kornél: Osztom Gergő véleményét! Mindent elmond a hétvégéről, hogy a versenyzők a lehető legtöbbet kiadtak magukból és elégedett arcokkal találkozhattunk. A szervezők részéről mondhatom, hogy mi is mindent beleadtunk és mindenki megtalálhatta a kedvére való számot, legyen az egyéni-, pro-, vagy éppen páros kategória. A szurkolóknak és a közösségnek pedig óriási respect, hiszen feledhetetlen hangulatot teremtettek! Idén a verseny utáni kommunikációra is nagyobb hangsúlyt fektetünk majd, ennek érdekében a résztvevőket egy kérdőívvel szólítjuk meg, mely segítségünkre lesz abban, hogy a jövőben még tökéletesebb legyen a hétvége. Minden verseny szervezése után elfáradok, egyben rá is döbbenek, mennyire meghatározó pillanatok ezek számomra. Nagyszerű érzés tenni a közösségért.
.
A versenyzők részéről is megkérdeztünk pár érintettet, kezdjük a sort Sarkadi Csengerrel, akinek ez volt élete második versenye és ezen a hétvégén is megmutatta rendkívüli tehetségét:
.
Sarkadi Csenger: A hétvégi verseny csodás volt, a hangulat pazar es azért jutott egy kis sikerélmény is régóta először. Picit több mint 1 éve csinálom a crossfitet, ez volt a 2. versenyem. Nagyon tetszettek a feladatok, a crew iszonyat segítőkész volt mindenben, a szervezés remek volt, az időjárás nekünk játszott és a saját csapatomhoz is közelebb kerülhettem, ami úgy igazán különlegessé tette számomra a hétvégét. Nagyon nagy motivációval és lelkesedéssel vágok innentől bele az edzésekbe, főleg most a verseny után.
.
Egy régi motoros, a pro kategória büszke győztese is elmondta véleményét a rendezvényről:
.
Plesó Tamás: Nagyon jó idő volt és nagyszerű hangulat. Röpi pálya homokja, víz. Klasszikus nyári élmény. Kicsit sajnálom, hogy az elite kategóriában relatíve kevesen indultak, ugyanakkor remek ötlet, hogy pénzdíjjal motiválták a kategóriánk dobogósainak teljesítményét. Ugyanakkor, ahogy elnéztem a teljesítményeket, a scaled kategória döntősei képviseltek olyan magas színvonalat, hogy legközelebb egy kategóriával feljebb is összemérhessék az erejüket. Mindenesetre köszönöm az élményt, hiszen kicsit méginkább sikerült összekovácsolni a résztvevőket. Másrészt büszke vagyok a Thor Gym Zugló versenyzőire, akik közül többen remekül szerepeltek, sőt éremmel is gazdagították a csapatot.
.
Volt egy hatalmasat küzdő versenyző is, aki az akaraterejével tűnt ki leginkább a mezőnyből. Nyilván fizikailag mindenki átlag feletti egy ilyen versenyen, azonban a hozzáállás példaértékű lehet sokaknak. Első ilyen jellegű versenyén vett részt Ákos és kíváncsiak voltunk, hogy ő miképpen élte meg mindezt:
.
Fülöp Ákos: Rengeteg szuper versenyző részvételével, emberfeletti teljesítménnyel, két nap alatt 7 megmérettetés során állt össze a végleges sorrend. Mindenki büszke lehet magára. A magam részéről, először vettem részt versenyzőként funkcionális fitness versenyen. A szervezői oldalon sokszor voltam már, de atlétaként egészen más az élmény. Kicsit keményebb… Le a kalappal a szervezők előtt, hiszen minden apróságra igyekeztek odafigyelni. Az elvárások a közel féléves eseménytelenséget követően, megnőttek, azonban remek lehetőség volt ez a hétvége, hogy a közösség tagjai összejöhettek és fesztiválhangulatot teremthettek. Végre mindenki kiszabadult és felszabadult! A helyszín parádés volt, a Balaton közelsége pedig életmentő.
.
A derűs élménybeszámolókat követően a Hf3 szövetség elnökével beszéltünk arról, hogy a hazai funkcionális fitnesz életben milyen jelentősége volt ennek az eseménynek:
.
Hosszú Szilárd: Először is köszönettel tartozom a szervezőknek és kollégáknak, nomeg a staffnak az áldozatos munkáért! Nagy jelentősége volt számunkra ennek az eseménynek, hiszen a célunk a kezdetektől az, hogy összekovácsoljuk a funkcionális edzés résztvevőit, hogy ne csupán az élvonalat, de a rekreációs réteget is támogassuk, az ottani munkát segítsük. Mindent elmond számomra a közel 150 versenyző, 30 feletti staff szám és a rengeteg néző, érdeklődő. Ez bizonyítja azt, hogy van igény arra, amit csinálunk. Mindig öröm látni, hogy új versenyzők bukkannak fel és csatlakoznak a táborhoz. Mégis elképszető odaadással és teljesítménnyel. Büszkék vagyunk arra, hogy a plázs egyik legjobb versenyét sikerült megrendeznünk. Természetesen meg kell említeni, hogy ez volt az első ilyen jellegű rendezvényünk, így akadtak hibák, amiken javítani kell, de mindenképp látjuk azt, hogy van miért és érdemes is dolgozni a közös ügyön!
Szeptember elején jön a Funkcionális edzés konferencia, ahol szintén a cél az egységes hazai funkcionális fitnesz piac összefogása és a fejlődés előrébb vitele. Jövőre pedig még nagyobb céljaink vannak!
.
Végezetül kis ízelítő a hangulatból: