Mégse

Hf3 – Summer Cup ’21

Július 24-25. hétvégéje nagy, piros betűkkel volt bevésve a sportrajongók naptárjába: A BioTechUSA – Just Clear Beach Fitness Fesztivál került megrendezésre, mely rendezvény keretében Szövetségünk, a Hf3 is megrendezte nyári...

Hírek

Július 24-25. hétvégéje nagy, piros betűkkel volt bevésve a sportrajongók naptárjába: A BioTechUSA – Just Clear Beach Fitness Fesztivál került megrendezésre, mely rendezvény keretében Szövetségünk, a Hf3 is megrendezte nyári versenyét. De számos egyéb érdekesség miatt is érdemes volt ellátogatni a Balaton partjára.

.

.

Szombat reggel, a nagy esőzéseket követően felfrissülten várt mindenkit a helyszín. A siófoki plázs a hajnali napsütésben gyönyörű volt. Azonban a látvány élményét fokozta a várakozás, hiszen a nyár egyik legnagyobb sporteseményének utolsó előkészületei zajlottak.

.

Tavaly rendeztük Siófokon az első Hf3 versenyt, mely a nagyszerű hangulat miatt eleve elrendelte, hogy idén folytassuk mindezt. A JustClear nagy sikerű nyári fitneszrendezvényén a Magyar Funkcionális Fitnesz Szövetség hidén is meghidettte a Summer Cup-ot.

.

A Summer Cup idei versenyéért Türk Balázs versenyszervező munkáját dícsérhettük: a StrongBody által is meghirdetett versenyen vehettek részt azok, akik funkcionális edzésben keresték a kihívást ezen a nyáron. Ahogyan tavaly, úgy idén is érezhető volt, hogy nagyon szomjazták a kiszabadulást, felszabadultságot és a társasági programot. Ennek is köszönhetően a hangulatra nem lehetett panasz: remek és napsütéses időben, sok érdeklődővel, egy hatalmas partyhangulat közepette mérhették össze  erejüket, fittségüket és forróságtűrő képességüket a versenyzők.

.

.
A Summer Cup, ahogyan várni lehetett, óriási csatát hozott. Ahogyan ígértük, sikerült egy olyan, évente egyszer megrendezésre kerülő versenyt elindítani és létrehozni, amely a hobbisportolókat sokoldalúan tudja felmérni, de mindezt élvezhetően és bárki számára teljesíthetően. Az idei évben a feladatok nehézségét úgy állítottuk össze, hogy figyelembe vettük az elmúlt időszak felkészülés- és edzésnehezítő tényezőit is. Végül a döntősök parádés hangulatban küzdhettek a győzelemért. Habár ezen a hétvégén úgy tűnt, hogy csakis győztesek vannak, hiszen mindenki a legtöbbet kihozta magából.
.
A sok remek sportember közül, ezen a versenyen az alábbi nevek emelkedtek ki összetettben:
.
Férfiak:
.
1. Rózsa Ruben
2. Kiss Balázs
3. Balázsi Lajos
.
Nők:
.
1. Podhánszky Diána
2. Osvald Anna
3. Varga Míra
.
A Summer Cup mellett megrendezésre került még egy látványos Streetworkout bemutató is, hála a Tight&Hold profi csapatának (Jokhel Mátyás vezetésével), valamint a Magyar Kettlebell Szövetség is rendezett egy rendkívül masszív versenyt. Nem is kell részletezni milyen emberfeletti kitartást igényeltek a kihívások a rekkenő hőségben, melyek még tovább emelték a hétvége színvonalát.
.
.
.

Örömteli, hogy olyan szövetségek és piaci szereplők fogtak össze, melyek közösen egészen parádés és sokszínű fesztivált tudtak megvalósítani. A legnagyobb öröm mégis az volt, hogy újra egy helyen lehettek a funkcionális edzés szerelmesei.

.

.A derűs hétvégét követően a Hf3 szövetség elnökét kérdeztük arról, hogy miként értékeli az eseményt:

.

Hosszú Szilárd: „Először is szeretném megköszönni a szervezők és kollégák, nomeg a staff áldozatos és odaadó munkáját! Türk Balázs a Summer Cup-al ismét remek versenyt hozott össze, ahogyan azt tőle már megszokhattuk. Továbbá köszönet Bara Csabának is, hogy a tavalyi után, ebben az évben is nagy szeletet kaphatott aBioTechUSA – Just Clear Beach Fitness Fesztiválon a funkcionális fitnesz. Nagy jelentősége volt számunkra ennek az eseménynek, hiszen a célunk nem változott: szeretnénk a funkcionális edzés résztvevőit összefogni. Most pedig láthattuk, hogy erre a tavalyinál is nagyobb igény mutatkozott. Nem beszélve arról, hogy a funkcionális edzés nem csak egyetlen sportágról, vagy irányzatról szól. Ezért nagyszerű volt látni, hogy a Kettlebell Szövetség versenyét és a streetworkout megmozdulást is nagy érdeklődés kísérte.
Fontos, hogy ne csupán az élvonalban lévő versenysportolók kapjanak lehetőséget megmutatni magukat, hanem a rekreációs réteget is megkapja a támogatást és a lehetőséget arra, hogy profi körülmények között versenyezhessen.
Októberben folytatjuk a munkát, melyet évekkel ezelőtt megkezdtünk és jön a Funkcionális edzés konferencia,  szeretnénk az egységes hazai funkcionális fitnesz piac  fejlődéséért tenni és előrébb vinni mindezt!”
..
Pár kép a remek hangulatú hétvégéről:
..