Mégse

Előkészületek és stratégia a közelgő nyitásra

ONLINE MEGBESZÉLÉS ZAJLOTT A SPORTÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁGGAL! . Ma délelőtt szövetségünk elnöke, Hosszú Szilárd és alelnöke, Bálint Nándor egy online megbeszélésen vett részt a Sportért Felelős Államtitkárság meghívásából. Az államtitkárság...

Hírek
ONLINE MEGBESZÉLÉS ZAJLOTT A SPORTÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁGGAL!
.
Ma délelőtt szövetségünk elnöke, Hosszú Szilárd és alelnöke, Bálint Nándor egy online megbeszélésen vett részt a Sportért Felelős Államtitkárság meghívásából. Az államtitkárság részéről Sárfalvi Péter, helyettes államtitkár és Borsós Endre a Sportinnovációs és -stratégiai főosztály vezetője volt jelen.
.
Az általunk felvetett téma a következő volt:
Hogyan lehetne visszaépíteni Magyarország rekreációs sportolási lehetőségeit a Covid-19 világjárvány megjelenése előtti állapotra? Alternatívák megteremtése, kiépítése a mindennapos testmozgáshoz.
.
A megbeszélés nagyon produktívra sikeredett: hamar kiderült, rengeteg a közös pont és nyitott ajtókon kopogtatunk. Most, hogy sikerült elérni 2,5 millió ember beoltását, nagy remény mutatkozik arra, hogy a lépcsőzetes nyitási folyamatok hamarosan az edzőtermeket és az általunk képviselt szektort is elérik. Vagyis végre belátható időn belül újra kinyithatunk!
.
A járvány okozta nehézségeket és anyagi veszteségeket feltártuk az államtitkárság részére, melyről tudomást vettek. Az, hogy a járvány után egy egészséges és sportolni vágyó nemzetet teremtsünk, közös érdek. A mindennapos testmozgásra való ösztönzés a legfőbb cél.
.
Anyagi támogatást aligha remélhetünk, mert ez ebben a formában nem kivitelezhető. Mindezt az indokolja, hogy a Magyar Szabadidősport Szövetség alá tartozva, a magyar szabadidősport egy része a fitnesz szektor is.
Így tehát olyan ötletekkel álltunk elő, melyre nyitott volt az államtitkárság is, bízva a közös együttműködésben rövidesen kidolgozhatunk egy programot, mely segíti a piaci szereplőket mind üzemeltetői-, mind pedig felhasználói oldalon!
.
Tavaly áprilisban megküldött protokoll javaslatunkat átalakítottuk a helyzetre való tekintettel és ezt megküldtük az érintettek számára, hogy az operatív törzs előtt képviseljék a szektor biztonságos, mihamarabbi újraindításának ügyét.
.
Sárfalvi Péter elmondta, hogy mára hatalmas tömegeket tudhat maga mögött Magyarországon a szabadidősport és elismerte, hogy ez a pozitív változás az elmúlt 30 év folyamatainak köszönhető. Ezáltal érdemben foglalkoznak ügyeinkkel is. Ennek jele az is, hogy a program kidolgozását megkezdtük és bízunk abban, hogy a mai megbeszélés egy stabil alapot adhat a jövőbeli szoros együttműködésre.
.
A fejleményekről természetesen folyamatosan beszámolunk majd.
.
Üdv, Hf3